Tuesday, June 8, 2010

PERCUTIAN KELUARGA BESAR...

KeLuaRga BesAr Rahman & Miskenam

Alhamdulillah percutian yang dirancang sekian lama akhirnya terlaksana..Semua ahli keluarga dapat join percutian kali ni yang memilih terengganu sebagai destinasi percutian keluarga besar Haji Rahman dan Hajah Miskenam..6 Buah kereta melibatkan lebih daripada 30 orang..Ramai tu..Memang kenangan yang ta dapat dilupakan..Anak2 hepi, papa dan ibu anak pun hepi..masing2 seronok..

Malam pertama kami menginap di Saudagar Beach Resort dengan rate yang bolehlah..Rm70 semalam, kaum2 ibu dan anak2 ditinggalkan sebab bapak2 dah gian sangat nak memancing..Yang bestnyer depa semua p mencandat sotong..Nak buat barbeque malam keesokannya..Fuh! besar giler sotong yang dicandat..Sebesar lengan..Puas makan..Kalu kat Selangor mahunya sekilo rm40..Yang pastinya bukanlah suamiku yang mendapat hasil pancingnya..Mabuk laut..Sepanjang malam tido..Tak biasa naik bot..Melepek je..

Mula2 memancing dengan penuh gaya..Malamnyer??huhu mabuk2..

Anak2 seronok mandi laut..Alya yang takut2 nak mandi laut pun dah berani sebab ramai sepupunya yang mandi sama..Menjerit2 keseronokan..Rasa berbayarlah sikit hutang masa dengan anak2 bila sibuk bekerja sebelum ni..yang kelakarnya alya kata dia mandi wet world..Dah masuk bilik alya tanya "kenapa macam mandi kolam ni" sambil memegang pinggangnya..Terasa berombaklah tu..Tak pernah mandi lautlah katakan.

Malam pula akyiviti barbeque..Yang bestnye dari kerja menangkap hasil laut, menyiang, menyediakan bahan, membakar hinggalah ke mengemas dan mencuci semuanya dibuat oleh hero2..Masa nilah kami2 yang ibu2 nak berehat..Alhamdulillah seronok sangat dan tergambar kegembiraan pada wajah setiap ahli keluarga..Pertama kali planning bercuti beramai2 dapat disertai oleh semua..Insyaallah tahun depan boleh bercuti lagi..

Abang Ngah pakar memancing..Tengok tu sotongnye..besau punyer..

Anak2 bergaya dengan baju kelawar baru beli..huhu..tak basuh lagi..

Memang tenang je dan nyaman pemandangan terpi laut..Asyiiiik..

Abang terima kasih bawa kami anak beranak bercuti..Seronok sangat..Nak p Genting Highland bawa anak2 main kat kota keriangan tu pulak boleh??

No comments:

Post a Comment